Voorzitter en sprekers

 

 

KLV-Bestuursvoorzitter: Han Swinkels

Han Swinkels heeft een lange geschiedenis bij Wageningen University & Research: niet alleen heeft hij zijn studie dierwetenschappen hier afgerond, ook heeft hij, na een PhD in Virginia, ruim 13 jaar diverse functies bekleed voor de business units Livestock Research en Food & Biobased Research van WUR. Daarna was hij werkzaam als manager dierlijke sectoren bij de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) en de daaraan gelieerde federatie LTO Nederland. Sinds 2010 is Swinkels werkzaam als zelfstandig adviseur in de agri-food sector. Swinkels is de huidige voorzitter van KLV.  

 

Gastspreker: Gerda Feunekes (directeur Voedingscentrum)

Gerda Feunekes is voedingsdeskundige, gespecialiseerd in de relatie tussen voeding en consumentengedrag. Ze promoveerde in 1996 aan Wageningen University & Research op het onderwerp voedselconsumptie en voedselkeuze met het proefschrift getiteld "Food, fat, family and friends: studies on the impact of the social environment on dietary intake". Na haar promotie heeft ze twaalf jaar in verschillende functies bij Unilever gewerkt. In 2014 is Feunekes benoemd tot directeur van het Voedingscentrum en is actief als Wageningen Ambassador. 

Gastspreker: Frank Westerman (schrijver)

Frank Westerman kreeg tijdens zijn studie Tropische Cultuurtechniek in Wageningen de smaak van het schrijven te pakken. Zijn carrière begon als correspondent voor de Volkskrant in Belgrado, waarna hij voor NRC Handelsblad de wereld rondreisde om verslag te doen van diverse internationale brandhaarden. Sinds 2002 is Westerman fulltime schrijver, met inmiddels 14 boeken op zijn naam. Zijn nieuwste boek ‘In het land van de ja-knikkers’ is nog dit jaar gepubliceerd.

Gastspreker: Harry Webers (Wageningen Ambassador, auteur)

Harry Webers (1958) is meteen na zijn studie Milieuhygiene / Waterzuivering (1983) als afvalwatertechnoloog gaan werken bij Witteveen+Bos Raadgevende ingenieurs in Deventer. Eind 1986 heeft hij een nieuwe vestiging in Maastricht opgezet, waarvan hij 10 jaar hoofd was. In 1996 werd hij sectorhoofd Milieu en in 2003 algemeen directeur. Wegens het bereiken van de statutaire leeftijd van 55 jaar is hij in 2013 teruggetreden, waarna hij 1 jaar sectorhoofd Stedelijke ontwikkeling en 3 jaar senior-adviseur energie en duurzaamheid was.

Hij heeft besloten om op 1 juli 2016 zijn baan bij zijn eerste werkgever op te zeggen om zich volledig te kunnen inzetten voor de regionale economie, innovatie en werkgelegenheid in Oost-Nederland. Zo is hij auteur en kwartiermaker van ‘De Nieuwe Hanze. Smart Cities, Smart Factories. Resultaten uit het verleden zijn een garantie voor de toekomst’.

Harry Webers is maatschappelijk actief als bestuurder, toezichthouder en adviseur in meerdere sectoren: bedrijfsleven, energie en milieutechnologie, onderwijs, kunst en cultuur, toerisme en recreatie, natuur en landschap en de ouderenzorg. Ook treedt hij pro deo op als personal coach voor onder andere ondernemers en adviseurs en is hij voorzitter van SER Overijssel. Tenslotte is hij ook nog lid van Regiocommissie Kamer van Koophandel Oost-Nederland (namens VNO NCW). 

 

 

JOIN KLV

KLV is a professional network for more than 47.000 alumni of Wageningen University & Research!

ALUMNI DAY

Join the World Wide Wageningen Alumni Day on 23 June 2018!

Social Media

Posts

KLVNetwork@KLVNetwork

Pak nu je kans. Ben je een WUR-alumna met een afgeronde technisch georiënteerde studie en toe aan verdieping/verbre… https://t.co/NRORfET13p
3 days, 9 hours

Lucia Kaal@Luciakaal

Veni-beurzen voor negen WUR-onderzoekers Ook één voor @YWientjes van #WUR_ABG #TROTS! Onderzoek naar de lange term… https://t.co/s8toxnCC8S
4 days, 1 hour

Raoul Bino@binowage

Heel goed nieuws: Rijksbijdrage aan Deltares, Wageningen Research, MARIN, NLR en TNO/ECN wordt in 2019 verhoogd met… https://t.co/0DVUyGb9Cl
1 week

Ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit@minlnv

Johan Osinga directeur-generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied bij @minlnv https://t.co/BWVtGpeB7G https://t.co/OcfLMOPanm
1 week

Tweets