Dagvoorzitter & gastsprekers

Dagvoorzitter: Bas Haring (filosoof)
Vrijdag 23 juni

Bas Haring is een echte duizendpoot: als filosoof en informaticus schrijft hij kinder- en populair wetenschappelijke boeken, presenteert hij op televisie en is hij hoogleraar aan de universiteit van Leiden. In 2006 is Haring benoemd tot bijzonder hoogleraar op de Leidse leerstoel Publiek begrip van wetenschap. Hiernaast is hij oprichter van het masterprogramma media technology voor creatieve wetenschap. Zijn nieuwste boek heet Waarom cola duurder is dan melk, waarin Haring de werking van onze ingewikkelde economie op een begrijpelijke manier uitlegt.

 

 

KLV-Bestuursvoorzitter: Han Swinkels
Vrijdag 23 juni 9.45 uur - Opening

Han Swinkels heeft een lange geschiedenis bij Wageningen University & Research: niet alleen heeft hij zijn studie dierwetenschappen hier afgerond, ook heeft hij, na een PhD in Virginia, ruim 13 jaar diverse functies bekleed voor de business units Livestock Research en Food & Biobased Research van WUR. Daarna was hij werkzaam als manager dierlijke sectoren bij de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) en de daaraan gelieerde federatie LTO Nederland. Sinds 2010 is Swinkels werkzaam als zelfstandig adviseur in de agri-food sector. Swinkels is de huidige voorzitter van KLV.  

 

Gastspreker: Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer)
Vrijdag 23 juni 10.00 uur – College Tour

Sylvo Thijsen begon zijn carrière in 1984 na zijn studie Landschapsarchitectuur in Wageningen bij ingenieursbureau Grontmij (nu Sweco Nederland). Hier zat hij van 2001 tot 2012 in de raad van bestuur, waarvan negen jaar als voorzitter. In 2013 is Thijsen benoemd tot directeur van Staatsbosbeheer. Hiernaast vervult hij een aantal adviserende rollen, onder andere bij de Environmental Sciences Group van de Wageningen University & Research. Thijsen is actief als Wageningen Ambassador.

 

Gastspreker: Gerda Feunekes (directeur Voedingscentrum)
Vrijdag 23 juni 10.00 uur – College Tour

Gerda Feunekes is voedingsdeskundige, gespecialiseerd in de relatie tussen voeding en consumentengedrag. Ze promoveerde in 1996 aan Wageningen University & Research op het onderwerp voedselconsumptie en voedselkeuze met het proefschrift getiteld "Food, fat, family and friends: studies on the impact of the social environment on dietary intake". Na haar promotie heeft ze twaalf jaar in verschillende functies bij Unilever gewerkt. In 2014 is Feunekes benoemd tot directeur van het Voedingscentrum en is actief als Wageningen Ambassador. Gastspreker: Frank Westerman (schrijver)
Vrijdag 23 juni 18.30 uur – Avondprogramma

Frank Westerman kreeg tijdens zijn studie Tropische Cultuurtechniek in Wageningen de smaak van het schrijven te pakken. Zijn carrière begon als correspondent voor de Volkskrant in Belgrado, waarna hij voor NRC Handelsblad de wereld rondreisde om verslag te doen van diverse internationale brandhaarden. Sinds 2002 is Westerman fulltime schrijver, met inmiddels 14 boeken op zijn naam. Zijn nieuwste boek ‘In het land van de ja-knikkers’ is nog dit jaar gepubliceerd. 

Gastspreker: Rob Urgert (cabaretier)
Zaterdag 24 juni 12.30 uur - Afsluiting

Rob Urgert sloeg, nadat hij in Wageningen in 1997 promoveerde als voedingsdeskundige, een radicaal andere weg in. De universiteit werd verruild voor de Comedytrain en sindsdien is hij met name cabaretier en programmamaker. Via humor probeert hij de wetenschap bereikbaar te maken voor een breed publiek. Urgert heeft drie boeken, vijf theaterprogramma's en negen televisieprogramma's op zijn naam staan.

 

 

JOIN KLV, JOIN YOUR FUTURE!

KLV is a professional network for more than 35.000 alumni of Wageningen University!

YOUNG KLV

Young KLV, for students or freshly graduated students.

Social Media

Posts

Wageningen U&R@WUR

The official opening of the #AIDWageningen by @ArthurPJMol and mayor @GeertvanRumund https://t.co/WIiRHvbRR7
10 hours, 41 minutes

Arthur P.J. Mol@ArthurPJMol

Start Wageningen University Freshmen introduction days! https://t.co/HnxJH7SjUh
11 hours, 7 minutes

KLVNetwork@KLVNetwork

Invitation: 2nd Mansholt lecture on Food policy & -research on 20 September 2017 in Brussels. Keynote Prof. Fresco.… https://t.co/1LWZyjp4IZ
2 days, 10 hours

KLVNetwork@KLVNetwork

WUR Connect (reeds 6700 leden) heeft nu ook een app! Blijf betrokken en vergroot je WUR netwerk. Download de app nu https://t.co/19fotHINOK
1 week, 2 days

Tweets