Voorzitter en sprekers

 

 

KLV-Bestuursvoorzitter: Han Swinkels

Han Swinkels heeft een lange geschiedenis bij Wageningen University & Research: niet alleen heeft hij zijn studie dierwetenschappen hier afgerond, ook heeft hij, na een PhD in Virginia, ruim 13 jaar diverse functies bekleed voor de business units Livestock Research en Food & Biobased Research van WUR. Daarna was hij werkzaam als manager dierlijke sectoren bij de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) en de daaraan gelieerde federatie LTO Nederland. Sinds 2010 is Swinkels werkzaam als zelfstandig adviseur in de agri-food sector. Swinkels is de huidige voorzitter van KLV.  

 

Gastspreker: Gerda Feunekes (directeur Voedingscentrum)

Gerda Feunekes is voedingsdeskundige, gespecialiseerd in de relatie tussen voeding en consumentengedrag. Ze promoveerde in 1996 aan Wageningen University & Research op het onderwerp voedselconsumptie en voedselkeuze met het proefschrift getiteld "Food, fat, family and friends: studies on the impact of the social environment on dietary intake". Na haar promotie heeft ze twaalf jaar in verschillende functies bij Unilever gewerkt. In 2014 is Feunekes benoemd tot directeur van het Voedingscentrum en is actief als Wageningen Ambassador. 

Gastspreker: Frank Westerman (schrijver)

Frank Westerman kreeg tijdens zijn studie Tropische Cultuurtechniek in Wageningen de smaak van het schrijven te pakken. Zijn carrière begon als correspondent voor de Volkskrant in Belgrado, waarna hij voor NRC Handelsblad de wereld rondreisde om verslag te doen van diverse internationale brandhaarden. Sinds 2002 is Westerman fulltime schrijver, met inmiddels 14 boeken op zijn naam. Zijn nieuwste boek ‘In het land van de ja-knikkers’ is nog dit jaar gepubliceerd.

Gastspreker: Harry Webers (Wageningen Ambassador, auteur)

Harry Webers (1958) is meteen na zijn studie Milieuhygiene / Waterzuivering (1983) als afvalwatertechnoloog gaan werken bij Witteveen+Bos Raadgevende ingenieurs in Deventer. Eind 1986 heeft hij een nieuwe vestiging in Maastricht opgezet, waarvan hij 10 jaar hoofd was. In 1996 werd hij sectorhoofd Milieu en in 2003 algemeen directeur. Wegens het bereiken van de statutaire leeftijd van 55 jaar is hij in 2013 teruggetreden, waarna hij 1 jaar sectorhoofd Stedelijke ontwikkeling en 3 jaar senior-adviseur energie en duurzaamheid was.

Hij heeft besloten om op 1 juli 2016 zijn baan bij zijn eerste werkgever op te zeggen om zich volledig te kunnen inzetten voor de regionale economie, innovatie en werkgelegenheid in Oost-Nederland. Zo is hij auteur en kwartiermaker van ‘De Nieuwe Hanze. Smart Cities, Smart Factories. Resultaten uit het verleden zijn een garantie voor de toekomst’.

Harry Webers is maatschappelijk actief als bestuurder, toezichthouder en adviseur in meerdere sectoren: bedrijfsleven, energie en milieutechnologie, onderwijs, kunst en cultuur, toerisme en recreatie, natuur en landschap en de ouderenzorg. Ook treedt hij pro deo op als personal coach voor onder andere ondernemers en adviseurs en is hij voorzitter van SER Overijssel. Tenslotte is hij ook nog lid van Regiocommissie Kamer van Koophandel Oost-Nederland (namens VNO NCW). 

 

 

JOIN KLV, JOIN YOUR FUTURE!

KLV is a professional network for more than 35.000 alumni of Wageningen University!

YOUNG KLV

Young KLV, for students or freshly graduated students.

Social Media

Posts

WUR Food & Biobased@WURfoodbiobased

Harry Wichers van @WUR vertelt wat het #immuunsysteem inhoudt en wat je zelf kan doen om je #weerstand te helpen om… https://t.co/y2UoALPi6t
2 days

Laurens Gaukema@LaurensGaukema

Lokale landschappen in #Europa. Nog steeds grote toeristische trekpleisters, maar volgens landschapsecoloog… https://t.co/qC6EGBYZ2k
2 days, 18 hours

KLVProfessionalMatch@KLVPM

Voor onze opdrachtgever zoeken wij een ervaren procestechnoloog gespecialiseerd in milieu uit de regio Eindhoven. I… https://t.co/lvuaA18vzY
3 days, 3 hours

The World Food Prize@WorldFoodPrize

"I want to help other people and I want other people to have proper nutrition. And I want them to have normal meals… https://t.co/ebwajipDvk
3 days, 18 hours

Tweets